huidverzorging met aloe vera

huidverzorging met aloe vera gel en aloë propolis creme

Aloë Huid Gel en Aloë Propolis crème: 2 zeer krachtige huidverzorgers.

Ecolife aloe vera producten zijn om twee redenen erg intens.
Ten eerste bevatten ze, in tegenstelling tot conventionele cosmetica en huidverzorging, geen water. Water is bij de meeste cremes het hoofdbestanddeel. Ecolife Huidgel en Aloe Propolis crème bevatten de onverdunde verse aloë vera gelei als 1e ingrediënt en ten tweede worden er in de plaats van minerale oliën voor de vetfase hoogwaardige plantaardige oliën en extracten gebruikt. Door het intensieve en diverse werkingsmechanisme van de Ecolife producten is het daarom mogelijk dat de huid zich in de eerste 4 weken van gebruik in een overgangsfase bevindt.

Gebruikt u voor het eerst een crème op basis van pure aloe? Probeer dan wat op de binnenkant van uw pols om te zien hoe uw huid reageert. Ecolife producten zijn krachtig en dringen diep in de huid door. Ze zorgen direct voor een goede doorbloeding, met name op uw gezicht. Uw huid zal vaak de eerste minuut wat kleur krijgen door de doorbloeding.

Aloe vera bevat vele ingrediënten die uw huid de juiste ondersteuning geven. Aloë bevat o.a. vitamines, mineralen en antioxidanten. Koop altijd een product dat gemaakt van “echte” aloëvera. Hiermee bedoelen we dus dat het geen in water opgeloste aloëpoeder is. Vele merken lossen een poederconcentraat op in water en claimen dan dat het weer 100% aloe vera is. Helaas zijn vrijwel alle poeders gevriesdroogde of spray-gedroogde en van vocht ontdane aloe vera concentraten. Voordat het in een creme gebruikt wordt voegt men 100x of 200x water toe. Dat is een goedkope manier ook. Het beste blijft pure vers verwerkte aloë als basis.

aloe vera gelei voor ecolife creme
Pure aloe vera gelei die we gebruiken voor de Ecolife aloë crèmes

Kwaliteit en puurheid van gebruikte aloë vera:

Er zijn inmiddels vele merken aloë vera op de markt. Vaak staat er op een tube of pot 100% Aloe Vera. Dit is een fabeltje! Iedere soort gel, gelly, gelly crème kan nooit voor 100% uit aloë bestaan. Als een blad wordt uitgeperst bestaat de gel uit waterdun ietwat troebel sap. Net zoals u een sinaasappel of appel uitperst.
Om een gel crème te maken moet er dus een ingrediënt in om het dikker te maken. Wordt er met echt verse aloe gelei gewerkt moet er geconserveerd worden. Een gel met 100%, 99% op het etiket is dus een marketing kreet!

Een goede gel zou maximaal een 95-97% puur kunnen zijn. Zitten er totaal geen conserveringsmiddelen in (natuurlijk of synthetische conservering), dan is de aloë dood gekookt. Aloë Producten die niet dood gekookt zijn zouden al enkele dagen na bereiding bedorven zijn als deze geen conserveermiddelen bevatten.
Veelal de goedkopere aloe vera gel’s / gellys etc. bevatten in water opgeloste aloëpoeder. Als een gelly dan 0.5% aloëpoeder bevat (200x geconcentreerd) dan staat er voorop 100% aloe vera…

U begrijpt dat een tube van 200ml met 1 gram aloe vera poeder natuurlijk nooit zo goed kan zijn als dezelfde tube met 190 gram echte pure aloe vera gel!

Ook gebruiken nog vele merken de chemische / giftige ingrediënten als Triethanolamine en de giftige stof Diazolidinyl Urea. Let erop dat u een product zonder al deze stoffen koopt!

Huidverzorging met aloe vera betekent dus dat u een product nodig heeft dat echte vers verwerkte aloë uit het binnenblad – de gelei – bevat als hoofdingrediënt.

Scroll naar boven